Inspiratie

De 5 voordelen van strakke (web)teksten

teksten, websiteteksten, tekst

Ik schrijf regelmatig teksten voor ondernemers. In gesprekken merk ik dat niet iedereen een strakke tekst op de juiste waarde schat. Daarom geef ik hier vijf voordelen van strakke teksten. Omdat tekst te belangrijk is om géén aandacht aan te besteden.

1.      Professionele uitstraling

Een spelfout op je homepage? Niet echt netjes. De stijl en intonatie van je teksten laten iets zien over je bedrijf. Ben je snel, puntig? Dan zijn je teksten dat ook. Houd je van een chique, gedragen toon? Dan moet je tekst hierop aansluiten. Dat versterkt je uitstraling. Fouten in je teksten versterken je uitstraling niet.

2.      Teksten afgestemd op een vluchtige lezer

Een online lezer heeft haast. Sla je eigen websitestatistieken er maar op na. De keren dat een bezoeker daadwerkelijk alle informatie tot zich neemt, zijn op één hand te tellen. Waarschijnlijk lees je dit item ook scannend. Als je een kop interessant vindt, lees je verder. Anders scan je alleen maar. Het is daarom slim als je het houdt bij korte blokken tekst. Dit blokje zit tegen het maximum.

3.      Vindbaar in Google

Een goede webtekst is ingericht voor je lezer én voor Google. Houd je rekening met wat Google fijne teksten vindt? Dan komt je website hoger in de zoekresultaten. Als je je website goed inricht, levert dat harde leads op. Wanneer ik webteksten schrijf, doe ik vaak een zoekwoordenonderzoek en schrijf ik zo dat Google snapt dat mijn verhaal interessant is voor lezers.

4.      Duidelijke taal over je diensten

Een strakke tekst laat geen twijfel bestaan over je product of dienst. To the point formuleringen maken duidelijk waar je product toe dient of waar jouw bedrijf goed in is. Laat je een echte tekstschrijver naar je bedrijf kijken, dan kom je tot de kern. Als je jouw toegevoegde waarde goed kan samenvatten, ben je al verder dan veel andere ondernemers.

5.      Tekst stuurt naar conversie

Wat is het doel van je site? Is het een uithangbord dat er gewoon hangt voor voorbijgangers? Of heb je duidelijke KPI’s als aantal clicks en contactaanvragen? Een strak geschreven tekst neemt je bezoeker mee naar het punt waar jij hem of haar het liefst hebt. Laat je bezoeker niet verdwalen, maar neem ‘m bij de hand. Zo haal je meer uit je online aanwezigheid.

Wat denk je van bovenstaande voordelen? Heb je ook de ervaring dat tekst het verschil maakt? Ik ben benieuwd!

Wil je jouw teksten door een professional laten schrijven? Tik een mailtje aan mij. Dan gaan we dat regelen 😉